Uutiset

Esittelyssä TMK Hold & Cut energiakoura

TMK Hold & Cut

Julkaisemme TMK:n ensimmäisen työntyvällä terällä varustetun energiakouran.

 

Ymmärrämme että jotkut hommat ja työmaat ovat sellaisia joihin ei perinteistä giljotiinikouraa voi tuoda ja juuri tähän tarpeeseen vastaamme TMK Hold & Cut energiakouralla. TMK Hold & Cut tarjoaa turvallisen tavan leikata oksia ja puita myös kaupunkialueilla tai muuten ongelmallisilla alueilla, kuten tienvarsilla.

 

Suunnittelu & rakenne

TMK Hold & Cut kourassa on kaksi kahmainta, jotka pitävät puut todella tiukasti otteessa sekä työntyvä terä 400 mm leikkuukapasiteetilla. Terää työntyy ulos voimakkaan hydraulisylinterin ja leikkaamiseen optimoidun linkuston avulla .

 

Kahmaimien geometria on optimoitu puumateriaalin käsittelyyn ja siirtelyyn. Niillä on huikea 1124 mm aukeama, joten kitaan mahtuu reilusti tavaraa kerrallaan.

Teimme Hold & Cut kourasta erittäin kestävän ja kompaktin. Runko on valmistettu Hardox 400 teräksestä ja terä Hardox 500 teräksestä. Valitsimme Hardox teräkset, sillä ne ovat todettu erittäin hyväksi raskaan kaluston valmistuksessa ja ne antavat hieman periksi taipuen kovan kuormituksen alla, ilman pysyvää vahinkoa.

Kompatki rakenne mahdollistaa terän sijoittelun hyvin alas, jolloin kannot saadaan lyhyiksi, mutta myös voimaa löytyy kuin pienestä kylästä.

Kourassa on TMK Energiakourista tutut pultattavat sovitelevyt, jotta kouran käyttö olisi helppoa vaikka useamman eri koneen välillä.

Jos koneestasi ei löydy kauhanpyörittäjää, on TMK Hold & Cut mahdollista varustaa TMK:n pyörittäjällä, jolloin esim oksien leikkuu helpottuu.

 

TMK Hold & Cut pähkinänkuoressa

Siistiä, tehokasta ja turvallista.
TMK Hold & Cut energiakouran leikkuutavan myötä sitä voidaan käyttää turvallisesti kaupunkialueilla, kuten puistoissa, tienvarsilla ja rautateillä. Verrattuna perinteiseen giljotiinikouraan Hold & Cut koura pitää puun tiukasti otteessa ennen leikkuuta, eikä myöskään tuota sahanpurua.

 

Testivaihe

Tämä tuote on nyt ns. pilotti testivaiheessa. Tuote on saatavilla ainoastaan testikäyttöön pilottiasiakkaille. Etsimme potentiaalisia pilotti asiakkaita, jotka voivat ostaa tuotteen alennettuun pilottihintaan, joten jos olet kiinnostunut ota meihin yhteyttä täältä.

Tuotteen tekniset tiedot ja ominaisuudet ovat arvioita ja ne voivat muuttua ennen lopullisen tuotteen julkaisua.

 

Tekniset tiedot

  • Paino: 650 kg
  • Paino pyörittäjän kanssa: 990 kg
  • Soveltuu: 13-25 tonnin kaivinkoneisiin
  • Maks. avauma: 1124 mm
  • Leikkuukapasiteetti: 400 mm pehmeä puu & 350mm kova puu
  • Maks. paine: 220-300 bar riippuen sylinteristä
  • Pyörittäjän maks. paine: 210 bar