Uutiset

Esittelyssä TMK Sahakoura

TMK Sahakoura

TMK astuu sahakoura markkinoille TMK Grapple Saw:n myötä.

 

 

Monet TMK:n energiakoura asiakkaista (varsinkin ulkomailla) ovat kyselleet TMK:lta kourasahaa niihin tilanteisiin mihin energiakoura ei sovellu, esim. jos kyseessä on liian iso puu tai ei haluta käyttää giljotiinikouraa.

Kuten aina, aloitimme miettimällä mitä voisimme tehdä eri tavalla ja paremmin, verrattuna jo markkinoilla oleviin vaihtoehtoihin.
Kouran suunnittelussa on tietenkin käytetty paljon TMK Energiakourien kehittämisessä opittua tietotaitoa. Ja tämän myötä syntyi TMK Grapple Saw joka on erittäin kompakti ja kestävä.

Sillä voidaan leikata jopa 550 mm puita, eikä ole väliä onko puu kovaa tai pehmeää lajia. Ja koska koura avautuu huikeat 1134 mm kahden kahmaimen avulla, voi sillä nostella useita isoja tukkeja kerrallaan.

 

Suunnittelu ja rakenne

Halusimme yksinkertaistaa kourasahan käyttöä ja ylläpitoa. Tämän vuoksi TMK Grapple Saw:ssa on automaattinen ketjunvoitelu järjestelmä ja vain yksi säätö, jonka avulla säätyy laipan etenemisnopeus. Siinä kaikki! Sinun ei tarvitse olla sähkö ja hydrauliikka asiantuntija jotta kourasahan käyttö ja ylläpito pelaa.

Runko on tehty Hardox 400 teräksestä joka on tunnettu kestävyydestään ja kyvystään taipua kuormituksessa, ilman halkeamista.

Kourassa on TMK Energiakourista tutut pultattavat sovitelevyt, jotta kouran käyttö olisi helppoa vaikka useamman eri koneen välillä.

Jos koneestasi ei löydy kauhanpyörittäjää, on TMK Grapple Saw mahdollista varustaa TMK:n pyörittäjällä, jolloin esim oksien tai kallellaan olevien puiden sahaus helpottuu.

TMK Grapple Saw käyttää laadukasta JPS RX sahalaitetta, jossa on .404 ketju, joka on erittäin luotettava yhdistelmä ja takaa toimivuuden ja pitkäikäisyyden.

 

TMK lisät

Emme halunneet vain luoda tuotetta, joka on samanlainen kuin kaikilla muilla valmistajille, vaan halusimme innovoida ja sisällyttää tuotteeseen enemmän toimintoja, joten TMK Grapple Saw:ssa on integroitu halkaisuterä, joka kiinnitetään yhdellä pultilla ja kun se ei ole käytössä, se voidaan kääntää pois tieltä.

Halkaisuterällä polttopuiden teko onnistuu vaivatta ja sitä voidaan myös käyttää oksien poistamiseen.

 

 

TMK Grapple Saw:ssa on myös irrotettava giljotiiini terä joka lukitaan paikalleen ylhäältä työnnettävän tapin avulla. Tällä terällä voidaan leikata pienempiä puita ja oksia, ilman sahanterää.

 

Testivaihe

Tämä tuote on nyt ns. pilotti testivaiheessa. Tuote on saatavilla ainoastaan testikäyttöön pilottiasiakkaille. Etsimme potentiaalisia pilotti asiakkaita, jotka voivat ostaa tuotteen alennettuun pilottihintaan, joten jos olet kiinnostunut ota meihin yhteyttä täältä.

Tuotteen tekniset tiedot ja ominaisuudet ovat arvioita ja ne voivat muuttua ennen lopullisen tuotteen julkaisua.

 

Tekniset tiedot

  • Paino: 650kg
    Paino pyörittäjällä: 750kg
  • Soveltuu: 13-25 tonnin kaivinkoneisiin
  • Maks. avauma: 1134 mm
  • Leikkuukapasiteetti: 550mm kova & pehmeä puu
  • Maks. paine: 220 bar
  • Pyörittäjän maks. paine: 210 bar